E1.2  En nu verder

Schrik niet, ga gewoon door!

Sommige mensen verwachten dat als je eenmaal gestart bent, het vanzelf zal gaan lopen. Of als het eenmaal loopt, het vanzelf door zal gaan. Hoe goed ook je focus zal zijn en hoe goed je ook bent als professional in je vakgebied, het gaat vaak in golfbewegingen. Dus als het eenmaal zo’n beetje loopt, kan het zijn dat de loop er uit lijkt. Mensen zijn klaar met hun behandeling, maar veel nieuwe klanten komen er nog niet bij. Schrik niet, ga gewoon door! Kijk of je focus goed ligt en laat je niet afleiden doordat het even niet zo storm loopt. Heb vertrouwen, in jezelf, je zaak en dat het wel weer opgepakt wordt. Mijn ervaring is dat dit elke keer toch weer gebeurt, al slaat af en toe de schrik je om het hart. Op een gegeven moment herken je het en weet je dat je gewoon door moet. Dat dát het beste is.

Houd focus

Ik zei het zopas al, houd je focus in de gaten! Hoe meer focus, hoe makkelijker dat het gaat. Ik merk dat als ik afgeleid wordt door persoonlijke zaken en mij het gevoel bekruipt dat ik onvoldoende tijd heb (voor deze persoonlijke zaken bijvoorbeeld en daardoor eigenlijk geen tijd voor mijn praktijk), mijn praktijk rustiger wordt. Afspraken gaan niet door, mensen vergeten hun afspraken, etc. Op het moment dat ik me realiseer dat mijn praktijk voorgaat en ik hier alle tijd voor heb, komen opeens ook nieuwe afspraken binnen en loopt mijn praktijk zoals ik dat graag wil.

Het zou kunnen lijken alsof ik dit even verzin, maar de mensen uit de praktijk bevestigen mij hierin. Een wereldberoemde homeopaat, Roger Morrison uit de Verenigde Staten begon over dit fenomeen zelfs bij de start van zijn seminar in Nederland. Ook hij had die ervaring.

Dus ga er voor. Houd je gedachten op het pad dat je wilt gaan. Laat je niet afleiden, niet door je angst, niet door je onzekerheid. Koppel jezelf weer terug op wat jij wilt en wat jij voor ogen hebt. En voel je passie en enthousiasme weer stromen.

Het kan je ook erg helpen als je weer de visualisatie doet die ik beschrijf in de oefening Mijn Meest Fantastische Praktijk. Door de visualisatie zet je opnieuw je onbewuste aan om jou hierin te ondersteunen. Lees anders ook weer even wat ik geschreven heb over je onderbewuste en visualiseren.

Zie ook hoofdstuk 3, Mijn doel.

Ga nu verder met E1.3 Klant en klantcontact