Moodboard Janske Hombergen
Natuurgeneeskundige (i.o.) & kunstenaar
www.janskehombergen.nl
instagram: janske.hombergen
jhombergen@planet.nl

20-12-2022

Moodboard Janske Hombergen

Natuurgeneeskundige (i.o. bij HVNA) & kunstenaar
2022

Het volgende fantastische toekomstbeeld heb ik voor ogen voor mij als natuurgeneeskundige:

Mijn Therapeutenhuis

Ik woon en werk aan de rand van de stad.  Ik heb zowel de stad binnen handbereik als ook de natuur daar omheen.

Ik heb heel luxe mijn eigen Therapeutenhuis. Daar zijn verschillende ruimtes, kleine en grote ruimtes die te huur zijn en waar ik over kan beschikken. Ik kan per uur huren, maar ook per dagdeel of per dag of per maand. Zo kan ik steeds precies beschikken over de perfecte ruimte voor mij.

Ook anderen maken gebruik van deze ruimtes en zo kunnen heel verschillende activiteiten hier georganiseerd worden en plaatsvinden. Dat geeft dit therapeutenhuis een hele bijzondere dynamiek en levendigheid en iedereen is enthousiast en  wordt door elkaar gestimuleerd en geïnspireerd.

Er zijn groepsbijeenkomsten, coaching sessies, er wordt yoga en meditatie gegeven, er zijn stilte-dagen, cursussen en lezingen en de centrale ruimte is groot genoeg om congresachtige zaken en kleine beurzen te herbergen. Er zijn ook een aantal therapie- en coaching ruimtes beschikbaar waar praktijk gehouden kan worden en waar ik ook mijn cliënten in ontvang. Deze ruimtes hebben uitzicht op de natuur om het huis en bieden ook de mogelijkheid de deuren naar buiten bij mooi weer helemaal open te gooien.

De natuur

In het Therapeutenhuis zie ik vanuit verschillende invalshoeken allerlei samenwerkingen met andere disciplines ontstaan die allemaal werken vanuit het thema natuur. Dit gaat prachtig samen met mijn zoektocht naar cross-overs tussen aan de ene kant mijn beeldende kunst als kunstenaar en boeken maken en uitgeven die gaan over raakvlakken met de natuur en aan de andere kant mijn werk als natuurgeneeskundig therapeut.

De mensen die naar mij toe komen, nodig ik uit om vanuit de verbinding met de natuur om hen heen en de natuur in henzelf, letterlijk hun eigen binnenwereld en gevoel zodat zij tot indrukwekkende inzichten kunnen komen.

Ik laat mijn eigen creativiteit de vrije loop in mijn werk en raak steeds meer geïnspireerd door deze verschillende mogelijkheden en ik weet ze steeds beter op eigen wijze met elkaar te verbinden.

Ik zoek steeds weer nieuwe manieren en platformen om mijn ideeën te uiten. Dat kan voor nu een  blog zijn, een YouTube kanaal of een eigen podcast.

Stormparaplu voor veiligheid

Als cliënten bij mij komen bied ik ze als therapeut een veilige haven. In mijn Therapeutenhuis versterk ik door de creatieve inrichting op vele manieren al het gevoel van veiligheid. En ook door mijn specifieke manier van werken bied ik ze een soort stormparaplu waaronder ze even mogen schuilen om rustig na te kunnen denken. Zo ontstaat er rust en veiligheid om samen te kijken naar

  • waar zij nu staan,
  • waar zij tegenaan lopen en krijgen ze helderheid over de oorzaak daarvan,
  • wat zijn of haar kern is
  • wat het verlangen is,
  • waar de sterke kanten zitten.

zodat zij in contact kunnen komen met hun eigen gevoel en met hun eigen binnenwereld,

verbinding durven maken met zichzelf en ze zich kunnen verwonderen over de dingen die zij bij zich dragen en hoe ze die kunnen gebruiken bij hun eigen (zelf)ontwikkeling. We gaan samen op zoek welke kanten zij op kunnen en als therapeut ondersteun ik hen in hun keuzes om weer de regie te krijgen over hun eigen leven. Weer autonoom en zelfredzaam te worden in verbinding met de natuur en zichzelf, dát wil ik uitstralen met mijn Therapeutenhuis.

Mijn ervaringen delen

Daarbij zou ik graag mijn eigen ervaringen willen delen, mijn eigen zoektochten en moeilijkheden waar ik zelf tegenaan ben gelopen. Door deze eigen ervaringen te delen wil ik begrip tonen en zeggen dat ik ook heb gezocht en dat je vrij bent om te zoeken als je daar behoefte aan hebt. Dat het juist een kracht is om te erkennen dat je het even niet weet en uit wil zoeken waar je naar toe wil en welke weg je op wil gaan.

Ik wil de kennis die ik heb verzameld met mijn opleiding, mijn werkervaring als kunstenaar, de dingen die ik in het leven heb mee gemaakt, graag overdragen en inspireren.

Mijn eigen ontwikkeling en groei vormen mijn basis. Ik ontwikkel en groei door enerzijds contact te maken met mijn gevoel en anderzijds mijn balans steeds beter te vinden tussen mijn hart en mijn hoofd. Ik wil in balans zijn en blijven. Dit is ook een onderdeel dat ik graag aan mijn cliënten zou willen geven en leren.

Werkvormen

In mijn natuurgeneeskunde praktijk weet ik heel speels en creatief gebruik te maken van verschillende therapievormen en zoek ik samen met de ander wat hem of haar het beste ondersteunt. Zo is er ruimte voor coaching, voeding, mindfulness, bachbloesemtherapie, fytotherapie en natuurlijk massage, mijn grote liefde. Hier wil ik me nog verder in ontwikkelen en groeien door er extra opleidingen in te volgen. Daarbij past ook een reiki-opleiding.

Moodboard Janske Hombergen
Natuurgeneeskundige (i.o.) & kunstenaar
www.janskehombergen.nl
instagram: janske.hombergen
jhombergen@planet.nl

20-12-2022

Ga weer terug naar A3.2 Mindmap en moodboard