Hoe maak je optimaal gebruik van deze website?

Van A tot Z

Op deze website beginnen we bij het begin, dat ben JIJ! Wat zit er in je? Wat kun je van jezelf heel goed benutten? Je zult jezelf dus goed moeten kennen om je sterke kanten te gebruiken en je zwakke kanten te versterken. En wat is jouw doel, wat wil jij bereiken? En hoe kunnen we jou zo positief mogelijk verbinden aan je doel?

Daarna gaan we het hebben over je klant. Wie wil jij als klant? Hoe ziet jouw doelgroep eruit? En wat wordt dan jouw boodschap? Wat wil je uitzenden, de wereld in?

Ondertussen ben jij bezig jouw onderneming op de orde te brengen. De praktische, zakelijke en verplichte aspecten naast alle persoonlijke factoren waar jij je stempel op je zaak kunt drukken. Zo maak je de zaak van jou!

En dan is het tijd voor de marketing, jouw presentatie naar buiten. Hoe laat jij jezelf en jouw zaak zien? Dit zijn de attributen waarmee jij je toekomstige klant gaat bereiken.

En tenslotte ga je van start en ga je de markt op. De klanten komen en je wilt er een succes van maken.  Maar waarin wil je succes hebben? Hoe kun je werken aan je succes?

Werk deze hele website van A tot Z helemaal door, lees alles en neem mee wat je ervan kunt gebruiken. Doe de oefeningen samen met andere studenten, collega’s of wie zich ook betrokken voelt bij jouw onderneming. En pak de onderwerpen zo nodig later weer op als ze opnieuw aan de orde komen. Blijf bezig met je zaak, blijf er aan werken! Ondernemen is een werkwoord!

Denk in mogelijkheden

Denk in mogelijkheden. Hoe kun jij wat je hier gaat lezen, gebruiken?

  • als je al een coach hebt, neem de stof die je tegenkomt mee in jouw gesprekken
  • neem deze stof als uitgangspunt in je contact met collega’s
  • geef jij hier ook les in, laat je inspireren door wat je tegenkomt
  • kijk als ondernemer en zoek nieuwe uitgangspunten om de zaken uit het slop te trekken
  • zie als zelfstandige waar je nog winst in kunt behalen
  • realiseer je of je last hebt van beperkende overtuigingen en ga aan de slag om jezelf meer ruimte te geven
  • en zoek hulp, ondersteuning, coaching als je hier behoefte aan hebt! Een voordeel heb je, de kosten kun je als aftrekpost boeken voor de Belastingdienst. Je kunt aan mij denken maar ik heb heel veel collega’s die jou ook graag zakelijk coachen. Ga googelen en zoek de coach die bij jou past!